PONIEDZIAŁEK 22.04.2024 r.
pierogi leniwe z owocami,
jogurtem owocowym
kompot
owoc
Alergeny - A-1,3,7
WTOREK 23.04.2024 r.
gołąbki w sosie pomidorowym
ziemniaki puree z koperkiem
kompot
Alergeny - A-1,7,9
ŚRODA 24.04.2024 r.
makaron spaghetti z mięsem mielonym wieprzowym
kompot
Alergeny - A-1,3,7,9
CZWARTEK 25. 04. 2024 r.
kiełbasa smażona z cebulą
surówka wiosenna
ziemniaki puree z koperkiem
kompot
Alergeny -A - 1,7,9
PIĄTEK 26.04.2024 r.
jajko sadzone
mizeria z ogórków
ziemniaki puree z koperkiem
kompot
owoc
Alergeny -A- 1,7,9
Lista składników alergennych
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
zioła prowansalskie papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.